Szakmai konferencia a 8.kerületben

2016. december 8-án szakmai konferenciát tartottunk a kerületben dolgozó védőnők, bölcsődékben, óvodákban- és iskolákban dolgozó szakemberek számára.
A nagy érdeklődésre való tekintettel a Molnár Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola adott helyet a rendezvényünknek. Ezúton is szeretnénk köszönetünket kifejezni Tanosné Horváth Márta Igazgató Asszonynak a helyszín biztosításáért!

Bevezetőként Kertész Ildikó, a VIII.Kerületi Pedagógiai Szakszolgálat tartotta meg nyitóbeszédét, illetve bemutatta a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálatok működési szabályozását.

A szakmai napot Bihari Mónika folytatta, aki az iskolaérettségi vizsgálatok menetéről, az esetlegesen felmerülő kérdésekről tartott összefoglalást, amelyre nagyon nagy volt az érdeklődők száma.

Kapitány Eszter pszichológus kollégánk előadásában kiemelte, hogy a szociális érettség szerepe is mennyire jelentős az iskolaérettségi vizsgálatok pszichológiai felmérésekor.

Juhász Judit logopédus a szűrővizsgálatok menetrendjét ismertette a résztvevőkkel.

Králik Katalin előadásának címe a Mozgásvizsgálat és iskolakészültség összhatásáról szólt, amelyet szintén nagy érdeklődéssel követték a kollégák.

Lakos Judit, a korai fejlesztés feladatkörét mutatta be, illetve kiemelte azokat az ” intő jeleket”, amelyek meglétekor érdemes elküldeni a kiskorú gyermeket ambuláns vizsgálatra.

Pappné Dőr Andrea, logopédus kollégánk részletesen bemutatta a logopédiai ellátás nehézségeit és menetrendjét az óvodáskorú gyermekeknél.

Gelleiné Dereskei Györgyi gyógytestnevelő a középiskolai tornatanárok nehézségeivel foglalkozott.

Bíró Gabriella pszichológus kolléganőnk csapatépítő feladattal színesítette a kora délutánt és a bizalomról és kiépítésének fontosságáról beszélt.

Nagyon izgalmas és tartalmas napot zártunk és az előzetes igényfelmérések szerint- legnagyobb örömünkre- van érdeklődés hasonló szakmai napok megszervezésére.
Közös érdekünk a teammunka. Úgy érezzük, ezt sikerült átéreztetni a kerületi szakemberekkel is.